Kadın

Eğitim-Sen’li kadınlardan Ceren Damar davası öncesi basın toplantısı

Eğitim-Sen'li kadınlar erkek öğrencisi tarafından katledilen Ceren Damar için, 21 Şubat Cuma saat 10.00’da görülmeye başlanacak olan 4. duruşma öncesinde basın toplantısı düzenledi.

Eğitim-Sen Merkez Kadın Sekreteri Derya Yulcu tarafından okunan basın açıklaması , “Ülkemizde bugün köklü üniversitelerde dahi akademik özerklik ve en temel demokratik haklar ayaklar altına alınmış durumdadır. Akademisyenleri ‘oluk oluk kanlarını akıtacağız ve kanlarında duş alacağız ’diye tehdit edenler, Ankara Üniversitesi’nde akademisyen cübbeleri üzerinde tepinen postallar, hukuk fakültesi çatısından sallandırılan ülkü ocakları bayrağı ve hukuk fakültesi önünde silahıyla poz veren şahsa ait görüntüler akademinin bilinçli bir şekilde baskı altında tutulduğunu göstermektedir.” şeklinde başlayarak, “2019 yılında 474, 2020 yılı Ocak ayında 27 kadın cinayeti işlendi. Ceren Damar Şenel cinayetinde bilim insanı ve kadın kimliğini tanımayan erkek şiddeti ve kadın düşmanlığı görmezden gelinmemelidir. Okul öncesinden yükseköğretime toplumsal cinsiyet eşitliğini hedef alan politikalar, kadına yönelik şiddeti artırmaktadır.” sözleriyle devam etti.

Şiddetin engellenmesi için değil failleri korumak ve aklamak için örgütlü bir biçimde hareket eden tüm odaklara karşı mücadele edileceğinin altı çizilen açıklama, “Ceren Damar Şenel davasını, gerçek adaletin tecelli etmesi için, bu katliamın ardındaki iktidar ilişkilerinin gün yüzüne çıkması için, akademinin en temel ilkelerinin nasıl yok sayıldığının görülmesi için, gözümüzün içine bakıla bakıla failin suçunun nasıl basitleştirilmek istendiğini teşhir etmek için takip edeceğiz.” sözleriyle sonlandırıldı.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu