Güncel

1915 SEYFO Kurbanlarının Anısına Saygı!

H.Merkezi: 4 Ağustos Pazar günü Belçika’nın Banneux kasabasında 1915 Seyfo anıtının açılış töreninde Soykırım Karşıtları Derneği tarafından tarafından bir mesaj sunuldu.

Mesajın tam metni şöyle:

1915 SEYFO KURBANLARININ ANILARINA SAYGI!

ASURİ-SÜRYANİ HALKINA ADALET!

Banneux (Sprimont), 04.08.2013

Sayın Onur Konukları, Sayın Din Adamları, Değerli Dostlarımız

Sizleri, Soykırım Karşıtları Derneği adına saygıyla selamlıyor, Asuri-Süryani halkının yüce değerleri olan 1915 Seyfo Kurbanlarının anıları önünde saygıyla eğiliyoruz. Saygıya layık davetiniz ve bize, böylesi tarihi öneme sahip bir günde konuşma fırsatı verdiğiniz için Belçika Süryani Enstitüsü ve Seyfo Center şahsında Asuri-Süryani halkına candan teşekkür ediyoruz.

Ayrıca, Asuri-Süryani halkının feryadına, adalet taleplebine cesur ve insanca bir cevap anlamına gelen bu Seyfo anıtının, TC devletinin baskı ve şantajlarına boyun eğmeden Banneux kentinin bu güzel parkında dikilmesine yardımcı olan Belediye başkanı Sayın Rektor Leon Palm şahsında meclis üyelerine en içten teşekkürlerimizi bir borç biliyoruz. Yine ayrıca soykırım kurbanlarının anılarına saygı için sanatı ve emeği ile taşa can veren değerli sanatkar Moushé Malke’ye teşekkür ediyoruz.

Bizler, Soykırım Kurbanları anısına saygının, yeni insanlık suçlarına karşı duruşun bir sembolü olan Seyfo anıtının, yüz yıldır tarihi gerçekleri inkâr temelinde dünya kamuoyunu aldatmaya çalışan, Türk toplumunu, soykırım mağduru halklara karşı kin ve nefretle dolduran TC devletine verilmiş tarihi bir cevap olarak değerlendiriyoruz. Yani insanlığın soykırım inkarcılarına değil, tarihi gerçeklere, hak ve adalete inandığına tanık oluyoruz.

Bu vesileyle, bir bütün olarak toplumun geleceğini tarihi soykırım gerçeğinin inkarı üzerine kurmak isteyen devlet yöneticilerimizin insanlığa karşı düşmanca tavırdan vazgeçmelerini talep ediyoruz. TC devletinin, 1915 Soykırımını tanımasını, soykırımdan kaynaklanan yükümlülüklerini yerine getirmesini, Asuri-Süryani halkından ve onunla aynı kaderi paylaşan

soykırım mağduru halklardan (Ermeni, Helen, Ezidi) özür dilemesini talep ediyoruz. Türk ve Sünni Müslüman olmayan halklara karşı izlemekte olduğu soykırım politikasından vazgeçmesini talep ediyoruz.

Bizler, dünyanın dört bir yanına sürgün edilmiş Asuri-Süryani halkının, yurduna dönmesi, gasp edilmiş mal ve mülklerinin iadesi önündeki bütün engellerin derhal kaldırılmasını talep ediyoruz. Devletin, Süryani halkının ve yöre halklarının başına musallat ettiği kriminal Koruculuk sistemini derhal lağvetmesini, ellerini masum insanların kanına bulamış katilleri ve onları azmettiren devlet görevlilerini hak ettikleri cezalara çarptırmalarını talep ediyoruz.

TC devletinin, Süryani halkının tam hak eşitliğini anayasal garanti altına almasını, en azından yıllardır çiğnemekte olduğu Lozan antlaşması hükümlerini eksiksiz uygulamasını talep ediyoruz.

Sabrınız için teşekkür ediyor saygılar sunuyoruz.

SKD adına Ali Ertem, İ. Bülent Gül

Verein der Völkermordgegner e.V. Frankfurt / Main Soykirim Karsitlari Dernegi (SKD); Kontakt: Ali Ertem Tel.: 0049/69/5970813 E-Mail: [email protected]

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu