Güncel

Bursa ve Gemlik’te okur toplantısı

Bursa: Gazetemizin özgür geleceğin periyodik olarak haftalığa geçtiği bugünlerde gazetemiz okurlarıyla biraraya gelip gazetemizin yeni yüzünü beraber tartışıyoruz. Gazetemize dair daha derinlikli tartışmak için 15 Eylül Günü Bursa ve Gemlik’te iki ayrı toplantı gerçekleştirdik.

 

Bursa

Toplantılardan ilki Bursa’da gerçekleştirildi. Toplantıda ilk olarak Taksim ayaklanması kapsamında sosyal medya ve toplumsal muhalefet üzerindeki etkisine dair sohbet ettik.

Sosyal medyanın iletişim hızının gazetemizin haftalığa geçişini etkilediğini ve bu bağlamda gerçekleri kitlelere ulaştırmanın öneminin büyük önem taşıdığını ifade ettik. Haftalık bir gazetenin daha fazla kitle faaliyeti ve gerçeklerin devrimci olduğunu kitlelere daha sık taşınması ve anlatılması olduğunu hep beraber konuştuk.

Toplantıya katılan gazetemiz okurlarının çoğunluğunun işçi olduğunu belirtmek oldukça önemlidir. Öyle ki gazetemizde son süreçteki kimi değişiklikler hakkında soruların sorulması gazetemizin takip edildiğinin birkaç somut örneğidir.

Okurlarımız genel olarak gazetemizin haftalık periyodunda işçi sınıfının haberlerine ağırlık verilmesi gerektiği ve iki haftada bir işçi ekinin çıkarılması gerektiğini ifade ettiler. Gazete dağıtımlarının gerçekleştirildiği bölgelerin özgün koşullarını anlatan okurlarımız, çıkacak olan 4 sayfalık işçi ekinin bu bölgelerde daha rahat dağıtımının gerçekleştireceğini belirterek “Kendimizi anlatmanın bir başka yolu da bu olsa gerek” dediler.

Toplantıda ayrıca gazetemizin mizanpajı üzerine de sohbetler gerçekleştirerek çeşitli öneriler aldık. Gazetemizin köşe yazılarının süreklileştirilmesi konusunda önerilerin sunulduğu toplantı da ayrıca haftalık periyotta dağıtım konusunu da konuştuk.

Dağıtımlar hususunda komisyonların kurulması önerisinin çıktığı bu sohbette ise genel olarak çalışma tarzımız ve yeni yöntemleri konuştuk. Dağıtım ağının kitlelere mal edilmesi her okuyucunun bir dağıtımcı olduğu ve bu anlamıyla kitlelerden kitlelere pratik ilkesiyle örgütlenme olanaklarının yaratılmasını konuştuk. Toplantı dağıtım bölgelerinin oluşturulması ve 3 ayda bir okur toplantısı veya buluşmasının yapılması önerisi bunun alan özgülünde organize edilmesi önerisiyle noktalandı.

 

Gemlik

Bursa’daki toplantının ardından Gemlik’te de okurlarımızla buluşarak bir toplantı gerçekleştirdik. Burada gerçekleştirdiğimiz toplantıda da sosyal medya ve gazetemizin haftalık periyodu üzerine konuştuk.

Burada gerçekleştirdiğimi toplantıda gazetemiz konusunda çeşitli hassasiyetler ve kaygılar açığa çıktı. Gazetemizin niteliği konusunda olumlu bir ivmenin yakalandığından bahsedilirken, haftalık periyotta bu niteliğin korunup korunamayacağını üzerine tartışmalar yürüttük.

Tartışmalarda politik çizginin tam olarak anlatılamaması, eksik kalması gibi tehlikelerin olduğundan bahsedilirken, bu yaklaşıma karşı olanlar böyle bir kaygının yersiz olduğunu ve yeni yayın çizgimizle bu niteliğin daha da artacağını belirttiler.

Tartışmaya politik niteliğin kolektif ruhla sahiplenip sahiplenilmeyişiyle ilintili bir konu olduğu, gazetenin günceli yakalamada ve Marksist bir analize tabi tutmada kolektif ruha ihtiyacı olduğu ve bunun büyütülmesiyle politik niteliğin düşmesinin aksine daha da büyüyeceği düşüncesi hâkim oldu.

Bu konuların dışında gazetenin dağıtımı da konuşuldu. Gazete dağıtımlarında kitlerin seferber edilmesi konusu konuşulurken dağıtım komisyonlarının oluşturulması ve dağıtım ağının büyütülmesi de konuşuldu.

Her iki bölgede gerçekleştirdiğimiz toplantılarda var olan ilginin yoğunluğu dikkatleri çekerken, doğal muhabirliğin geliştirilmesi, sitemizin beslenmesi konusunda sohbet ettik.

Toplantılarda ayrıca Yaşar İnce’nin sağlık durumu, DDSB kampı ve Tohum Kültür Merkezi’nin kurulma süreci de tartışıldı.

 

 

 

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu