Dünya

Cezayir tarihinin en uzun grevi: Asistan doktorların grevi 7’nci ayında

Cezayir’de devlet hastanelerindeki asistan doktorlar, şartlarının iyileştirilmesi talebiyle yaklaşık 7 ay önce başladıkları greve kesintisiz şekilde devam ediyor.

H. Merkezi: Cezayir’de devlet hastanelerindeki asistan doktorlar, şartlarının iyileştirilmesi talebiyle yaklaşık 7 ay önce başladıkları greve kesintisiz şekilde devam ediyor.

Devlet hastanelerindeki asistan doktorların hükümete yönelttikleri başlıca taleplerden biri, uzmanlık dönemini tamamlandıktan sonra kendilerine ait klinik ya da devlet hastanelerinde kalıcı personel olarak çalışmaya başlamadan önce 2 ila 4 yıl arası, merkeze uzak bölgelerde çalışmalarını içeren “zorunlu kamu hizmetinin” kaldırılması.

Sağlık Bakanlığı ve “Asistan Doktorlar Organizasyonu” arasında son 7 ayda 13 toplantı gerçekleştirilirken, görüşmelerin tamamımın başarısızlıkla sonuçlandığı belirtiliyor.

Organizasyon, son olarak 29 Nisan’da yaptığı açıklamada Sağlık Bakanlığı ile yapılan görüşmeleri, “herhangi bir sonuç alınamadığı ve yeni bir gelişme olmadığı” gerekçesiyle boykot etti. Aynı gün, asistan doktorlar, gece nöbetleri tutmayacaklarını ve asgari hizmeti dahi sunmayacaklarını ilan etti. Bu durum karşısında Bakanlığın “gece nöbetleri ile asgari hizmet koşuluyla diyalog sürecinin yeniden başlatılması” çağrısı organizasyon tarafından olumlu karşılandı ve 3 Haziran’dan itibaren gece nöbetlerine yeniden başlanılacağı duyuruldu.

Ancak, Bakanlığın grev nedeniyle çeşitli devlet hastanelerinde çalışan yaklaşık 800 doktorun görevine son vermesini gerekçe gösteren organizasyon, akşam nöbetleri konusunda geri adım attı.

Bakanlığın son günlerde yaptığı, “doktorların mesaiye başlaması şartıyla diyalog görüşmelerinin de yeniden başlatılması” çağrısı sendika tarafından reddedildi.

 

 

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu