Emek

DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği, “Hastane istiyoruz!” talebiyle topladıkları imzaları bakanlıklara ulaştırdı

DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği bir açıklama yaparak, Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olan ve serbest bölge statüsünde kurulan ilk yer olan binlerce işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölge’de herhangi bir sağlık kuruluşu olmadığını hatırlattı. Nisan ayında “Hastane istiyoruz” talebiyle topladıkları imzaları bugün bakanlıklara ulaştırdıklarını belirten DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği, Mersin Serbest Bölge’ye işçi sağlığına uygun sağlık kuruluşu taleplerinin takipçisi olacaklarını ekledi.

H. Merkezi: DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği bir açıklama yaparak, Mersin Serbest Bölge’ye hastane yapılmasını istedi.

DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği yazılı olarak yaptığı açıklamada, Nisan ayında “Mersin Serbest Bölge’ye Hastane istiyoruz!” diyerek imza kampanyasına başlamış olduklarını hatırlatarak, bugün (19 Temmuz) itibarı ile topladıkları 100 bini aşkın imzayı Sağlık Bakanlığı’na, Çalışma Sosyal Hizmetler ve Aile Bakanlığı’na gönderdiklerini söyledi.

Tekstil iş kolunun üretimde kullanılan tekstil tozu, kimyasal maddeler vb. nedenlerin yanı sıra çalışma koşullarından kaynaklı da birçok sağlık problemi ortaya çıkmakta olduğunu, aynı zamanda ölümle ve yaralanmayla sonuçlanan iş kazaları da sıklıkla yaşanmakta olduğunu kaydeden DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği, Mart ayında da Mersin Serbest Bölge’de yaşanan bir iş cinayetinde Mustafa Sevgi isimli bir işçinin yaşamını yitirdiğini hatırlattı.

Yine Mersin Serbest Bölge’de sıklıkla yangınlar çıkmakta olduğuna dikkat çeken DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği, işçilerin hayatlarının da tehdit etmekte olduğunu belirtti.

“Mersin Serbest Bölge’ye işçi sağlığına uygun sağlık kuruluşu talebimizin takipçisi olacağız”

Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olan ve serbest bölge statüsünde kurulan ilk yer olan binlerce işçinin çalıştığı Mersin Serbest Bölge’de bir sağlık kuruluşu olmadığını hatırlatan DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği, “Bu önemli eksikliğin giderilmesi ve Mersin Serbest Bölge’ye işçi sağlığına uygun ve acil durumlarda müdahaleye cevap verecek nitelikte bir sağlık kuruluşu talebimizin bundan sonra da takipçisi olacak, işçi sağlığı gündemli çalışmalarımız devam edecektir” dedi.

Tekstil dokuma işkolunda, “işçi sağlığı ve güvenliği” konulu seminerler gerçekleştireceklerini dile getiren DEV TEKSTİL Çukurova Temsilciliği, ilk olarak Mersin’de Tabip Odası yönetiminin de katkılarıyla 5 Ağustos tarihinde düzenleyecekleri seminerlerin ardından sırasıyla Adana ve Antep’te seminerlerin devam edeceğini duyurdu.

İmza kampanyası metni ise şu şekilde;
“Mersin Serbest Bölge’de binlerce işçi bir arada çalışmaktayız. Biz tekstil işçileri olarak üretimde kullanılan tekstil tozu, kimyasal maddeler vb. nedenlerin yanı sıra çalışma koşullarından kaynaklı da birçok sağlık problemi yaşamaktayız.
Ancak Mersin Serbest Bölge’de ölümlü, yaralanmalı “iş kazaları” da yaşanabilmektedir. Son olarak Asteks’te çalışan bir arkadaşımız kolay ulaşılabilir, hızla müdahale edilebilir bir sağlık hizmetinin olmaması nedeniyle hayatını kaybetti. Ayrıca “meslek hastalığı” diye tabir edilen sağlık sorunları bize kanıksatılmış durumdadır.
Türkiye ekonomisi için oldukça önemli olan ve serbest bölge statüsünde kurulan ilk yer olan Mersin Serbest Bölge’de biz herhangi bir sağlık hizmetinden yoksunuz. İşyeri hekimleri haftada en fazla 2 defa gelmekte ancak bizim sağlık sorunlarımıza yeterli olmamaktadır. Zaten çoğunlukla kendilerini görememekteyiz. Hayli uzakta olan hastanelere gitmek için ise izin almak gerekiyor. Fakat çalıştığımız yerlerde işi aksatacağımız iddiasıyla bizlere izinde verilmemektedir.
Bir TIR garajının, kafeteryasının, PTT’sinin, çeşitli banka şubelerinin olduğu Mersin Serbest Bölge’de, en çok ihtiyaç duyduğumuz bir sağlık kuruluşunun olmaması büyük bir eksikliktir. Bu sebeplerden ötürü önemli bir eksikliğin giderilmesini ve Mersin Serbest Bölge’ye ihtiyaçlarımıza cevap verecek nitelikte bir sağlık kuruluşu istiyoruz.”

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Başa dön tuşu