Dünya

“Siyahların Hayatı Değerlidir” protestoları Yunanistan’da devam ediyor

ABD’de polisi tarafından vahşice katledilen George Floyd protestoları; ABD sokaklarını yakan Siyahi Ayaklanma’ya dönüşerek dünyanın her yerine sıçradı.

ABD’de polisi tarafından vahşice katledilen George Floyd protestoları; ABD sokaklarını yakan Siyahi Ayaklanma’ya dönüşerek dünyanın her yerine sıçradı.

“I can’t breathe” ve “Black Lives Matter” şiarlarıyla dünyanın her yerine yayılan Siyahi Ayaklanma’ya destek eylemlilikleri ve protestoları; Yunanistan’da da çeşitli eylemliliklerle devam etmektedir.

Dün, siyahilerin çağrısıyla Platia Amerikis parkında toplanan siyahlar, Türkiyeli ve Yunanistanlı devrimci, sol kurumlar; Siyahi Ayaklanma’ya karşı pervasızca saldıran ve bu ayaklanmada polis saldırılarıyla Siyahileri katletmeye devam eden ABD devletini protesto ettiler.

Saat 17.00’de parkta toplanan kitle; “Black Lives Matter” dövizleri taşıdı. Yunanca ve İngilizce konuşmalar ile Floyd’un anıldığı eylemde, müzik dinletisi ve oturma eylemi de gerçekleştirildi.

Daha fazla göster

İlgili Makaleler

Diğer içerik
Kapalı
Başa dön tuşu